TA ZNAK TRAVEL | Letovanje 2020 - Turska, Grčka, Albanija, Crna Gora, Ohrid

GRČKA OSTRVO EVIA 2020

Apartmanski smeštaj u Grčkoj

Grčka ostrvo evia - apartmani, autobuski prevoz

Evia (Eubeja) nalazi se na oko 280 km južno od Soluna i drugo je po veličini ostrvo u Grčkoj i treće u istočnom Mediteranu. Smeštena je na istočnoj obali Grčke, severno od Atine, i zauzima . površine od oko 3.700 km2. Prostire se uz obalu Beotije i Atike od severnih Sporada, pa do ostrva Andros nadomak Kiklada. Glavni grad Halkida se nalazi na oko sat vremena vožnje od Atine i međunarodnog aerodroma, a put vodi preko dva putna mosta kojima je ostrvo povezano sa kopnom. Bujna flora i fauna, povoljni klimatski uslovi, dugačka sezona, mnoštvo prelepih plaža i termalnih izvora čine Eviju jednom od najpopularnijih destinacija među Grcima. Ostrvo je, takođe, bogato arheološkim nalazištima, srednjovekovnim manastirima, tradicionalnim selima, borovim šumama I netaknutim prirodnim lepotama, i zato je jedno od najpopularnijih letovališta koje pruža velike mogućnosti kako za opuštanje i relaksaciju, tako i za aktivni odmor i zabavu. Najpopularnija mesta među turistima su Edipsos, Pefki, Neos Pirgos, Limni i Eretria...


Edipsos - apartmanski smeštaj - Letovanje 2020

Edipsos je posebno interesantno letovalište na severozapadnoj obali ostrva Evija. Ističe se veoma simpatičnim mediteranskim centrom mesta sa dugim šetalištem uz more na kom ćete pronaći veliki izbor taverni i restorana sa izobiljem raznovrsne hrane lokalne grčke i internacionalne kuhinje. U Edipsosu se ističu dve plaže: gradska - duga, peščano-šljunkovita i čuvena banjska plaža koja se nalazi tik uz stene iz kojih se direktno u more uliva termalni izvor temperature čak do 80°C. Zbog ove pojave je, iz iskustiva dosadašnjih posetilaca, kupanje u vodama Edipsosa moguće već u aprilu. Iz tog razloga ovo letovalište mahom u predsezoni posećuju starije osobe kojima prija topla voda, međutim lekovita svojstva izvora privlači i sve veći broj mladih žena obzirom da je voda blagotvorna kod ginekoloških problema. Isto tako preporučljivo je da svi koji pate od reumatizma, išijasa, lumbaga, artritisa dođu i preporode se u Edipsosu. Zbog ove plaže Edipsos je u Grčkoj poznat pod nazivom Lutra, što u bukvalnom prevodu znači banja. Sam gradić obiluje prirodnim lepotama, zelenilom, kvalitetnim vazduhom i zbog svega navedenog od davnina je bio poznat među i nekim velikim istorijskim imenima - Vinston Čerčil, Marija Kalas, Greta Garbo, kao i naš Kralj Petar I Karađorđević. Do Edipsosa, i ostalih mesta koja slede, je najlakše pristići trajektom iz mesta Glifa koji do Evije, tačnije Agiokamposa vozi 20ak minuta, a odatle vas manje od 10km deli od odličnih apartmana dostupnih po last minute cenama za naredno leto 2020.


Hotelapart TEMIS

smeštaj i prevoz

Vila NADIA

smeštaj i prevoz 10 noći

Vila SULIADIS

smeštaj i prevoz 10 noći

Neos Pirgos - apartmanski smeštaj - Letovanje 2020

Neos Pirgos je letovalište najbliže Agioskamposu i po mišljenju mnogih najlepše na Eviji. Ovo živopisno mestašce je takođe veoma popularno među raznim profilima putnika, jer nudi raznovrsne sadržaje za miran odmor ili odličnu zabavu, svakome po želji i interesovanjima. Letovalište se nalazi u oblasti Oreoi. Ističe se kristalno čistom vodom, dugom peskovitom plažom, kvalitetnim i povoljnim apartmanima na odličnim lokacijama blizu mora.


Vila AIMILIOS

smeštaj i prevoz

Vila GALINI

smeštaj i prevoz

Vila SEA VIEW

smeštaj i prevoz

Vila OURANIA

smeštaj i prevoz

Pefki - apartmanski smeštaj - Letovanje 2020

Pefki se nalazi na samom severu ostrva, naspram planine Pilon i u blizini ostrva Skijatos koje je jedno od veoma atraktivnih izleta. Mestom dominira plaža duga 4km, dosta zelenila, ponajviše četinarske šume. Pefki je popularan među putnicima svih generacija, onih koji su u potrazi za mirnim odmorom uz odlično more i prirodu.


Vila ATINA

smeštaj i prevoz 10 noći

Vila STEPHANOS

smeštaj i prevoz 10 noći