TA ZNAK TRAVEL | Letovanje 2020 - Turska, Grčka, Albanija, Crna Gora, Ohrid

LUKOVSKA BANJA

Hotel Kopaonik 3* | Hotel Jelak 3*

LUKOVSKA BANJA

budite okruženi prirodom i opušteni u termalnim vodama

U Lukovskoj Banji postoji 37 poznatih izvora termalne vode, temperature od 28 do 69⁰C . Termalna voda koja se koristi u medicinskim centrima oba hotela i bazenima, pripada kategoriji natrijum, kalcijum, magnezijum hidrokarbonatnih i slabo sulfidnih hipertermi.

Po mišljenju Instituta, lekovite termalne vode Lukovske Banje pripadaju veoma kvalitetnim mineralnim vodama, posmatrano sa balneoterapijskog aspekta, zahvaljujući povoljnom anjonsko-katjonskom sastavu, temperaturi i prisustvu rastvorenog vodonik-sulfida. Voda je dobro mineralizovana, ima preko 1 gr/l rastvorenih čvrstih sastojaka, izvanrednu hipertermalnost, koja omogućava rashlađivanje do određenih željenih temperatura za primenu, zavisno od indikacija za upotrebu, ima značajne količine dominantnih jona natrijuma, magnezijuma, kalcijuma, hidrokarbonata i rastvoren vodonik-sulfid koji se dobro resorbuje preko kože kupanjem i ispoljava lekovito dejstvo, naročito kod reumatskih i kožnih oboljenja.

U lečenju se koristi i lekovito blato napravljeno u kombinaciji sa termalnom vodom. Zemlja visoke mineralne vrednosti se usitnjava, seje i meša sa lekovitom vodom, a blato se zatim koristi za indirektne aplikacije. Mineralno blato ima izražena terapeutska dejstva i blagotvorno deluje na brojna oboljenja.


Hotel Kopaonik 3*

Hotel Kopaonik 3* raspolaže sa 63 sobe i 4 apartmana. U sklopu hotela se nalaze: udobne jednokrevetne, dvokrevetne, trokrevetne sobe i apartmani, medicinski centar u kome se svakodnevno (vikendom i praznikom) obavljaju pregledi i terapije, wellnes centar (slana soba, sauna, parno kupatilo, đakuzi kada, tepidarium, tropske kiše), zatvoreni i otvoreni bazen sa termalnom vodom, pansionski restoran, kafe barovi kod bazena i recepcije, sala za seminare kapaciteta 100 osoba sa pratećom opremom.


Hotel Jelak 3*

Hotel Jelak 3* raspolaže sa 84 sobe. U sklopu hotela se nalaze: udobne jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne sobe, medicinski centar u kome se svakodnevno (vikendom i praznikom) obavljaju pregledi i terapije, zatvoreni i otvoreni bazen sa termalnom vodom, pansionski restoran, kafe barovi kod recepcije i kod bazena, sala za zabavu sa bilijarom, stonim tenisom i pikadom, sauna i slana soba.


Cenovnik Smeštaja

Cene su date po osobi dnevno na bazi punog pansiona u dvokrevetnim sobama (doplata za 1/1 sobu iznosi 1.500,00 dinara)

TIP SOBE OSNOVNI BO DAN KOMPLETNI BO DAN
JANUAR-FEBRUAR 4.190,00 5.390,00
MART - APRIL 4.210,00 5.410,00
MAJ 4.310,00 5.510,00
JUN 4.410,00 5.610,00
JUL - AVGUST 4.610,00 5.890,00
SEPTEMBAR 4.590,00 5.790,00
OKTOBAR 4.410,00 5.610,00
NOVEMBAR-DECEMBAR 4.190,00 5.390,00
BO dan podrazumeva boravak na 3 i više dana. Za boravak kraći od 3 dana, cene se uvećavaju 20%

Osnovni BO dan podrazumeva: Lekarske preglede kod dežurnih lekara u toku boravka, EKG po potrebi; Balneoterapiju: kupanje u lekovitoj vodi, unutrašnji đakuzi bazen u hotelu Jelak (8x4 m, temperatura 35°C), spoljašnji bazeni kod hotela Jelak (12x6 m, temperatura 35°C), spoljašnji bazen kod hotela Kopaonik (22x11 m, temperatura 35°C), hidrokinezi terapija (grupne vežbe u bazenima sa lekovitom vodom), lokalne kupke u bazenima i ”virovima” u Gornjoj Banji; Zdravstvenu kontrolu lekara: 24-časovna lekarska služba u hotelu, izrada otpusne liste; Korišćenje fitnes sale i sportskih terena (asfaltni teren za male sportove); Smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima Jelak i Kopaonik: TV, WiFi internet, bade mantil; fenovi; Ishrana na bazi punog pansiona: doručak - izbor od 10 jela, ručak i večera po principu anketiranja (3 pansionska jela + dijetalni posni obrok); Korišćenje sale za zabavu: stoni tenis, bilijar, pikado, društvene igre; Boravišnu taksu i osiguranje.

Kompletni BO dan podrazumeva Osnovni BO dan + 4 terapije dnevno: Elektroterapija (diadinamik, interferentne struje, TENS, mišićni stimulator, soluks, lampa), hidromasaža u lekovitoj vodi (biserna kupka ili podvodna masaža), aplikovanje lekovitog blata (do dve aplikacije), manuelna (ručna) masaža - segmentna, u trajanju od 10 minuta. Terapije određuje banjski lekar prema indikacijama, a obavljaju se svakodnevno - i vikendom i praznikom.

  • Popusti za decu (u pratnji dve odrasle osobe): Deca do 5 godine na zajedničkom ležaju - besplatno, deca od 5-10 godina - 50% popusta. Deca iznad 10 godina plaćaju punu cenu boravka.
  • Umanjenje za polupansion: bez ručka - 300 dinara po osobi dnevno, bez večere - 250 dinara po osobi dnevno
  • Doplate: Boravak u komfort sobama - 500 dinara po osobi dnevno; Boravak u apartmanu - 1.300 dinara po osobi dnevno
NAČIN I USLOVI PLAĆANJA

Način i uslovi plaćanja: 30% prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 15 dana pre putovanja, celokupan iznos čekovima građana na 3 jednake mesečne rate, celokupan iznos putem administrativne zabrane na 3 jednake mesečne rate

PROGRAM PUTOVANJA
01. dan: Individualni dolazak na destinaciju i smeštaj u hotel;
02.dan-do kraja boravka: Boravak u izabranom hotelu na bazi izabrane uluge (zavisno od broja noćenja u okviru izabranog paketa);
Poslednji dan: Doručak. Nakon doručka napuštanje soba najkasnije u 11:00. Individualni odlazak sa destinacije. Kraj usluga.

NAPOMENE

Napomene: Ulazak u sobu je u 13:00, napuštanje sobe u 11:00; Raspored soba i apartmana se vrši isključivo na recepciji, po dolasku u hotel.